Search
Close this search box.

ESG Rating 2023: Portu mezi 5 nejudržitelnějšími malými a středními podniky

Naše investiční platforma se umístila na 5. místě v kategorii Malý a střední podnik v rámci prestižního ESG Ratingu, který zkoumá, do jaké míry tuzemské společnosti sledují vliv na životní prostředí, společnost i řízení firmy. Tento úspěch odkazuje k našemu závazku k udržitelnosti, společenské odpovědnosti a etickému podnikání.

ESG Rating vznikl ve spolupráci Asociace společenské odpovědnosti a studijního programu CEMS na Fakultě podnikohospodářské VŠE. Rating zahrnuje pečlivé hodnocení firem podle jejich strategií v oblasti environmentální udržitelnosti, sociální odpovědnosti a řízení firmy (ESG podle anglických slov environmental, social a governance). Více o tomto projektu si můžete přečíst například ve Forbes.

„V ESG Ratingu bodují ty firmy, které jsou ve svém ESG detailní, pečlivé, zaměřené na data a v komunikaci svých reportů vůči veřejnosti transparentní,” řekl Ladislav Tyll, odborník na mezinárodní podnikové strategie z Fakulty podnikohospodářské VŠE a akademický ředitel programu CEMS, který za metodiku a vyhodnocení ESG Ratingu zodpovídá.

Naše platforma boduje zejména v ochraně dat a snižování rizik jejich zneužití. Data našich uživatelů pečlivě střežíme a bezpečnost je pro nás na prvním místě. Standardem je šifrovaná komunikace, dvoufaktorová autentizace a ochrana osobních údajů.Velmi aktivní jsme také v kultivování prostředí, ve kterém podnikáme. Pravidelně provádíme například průzkumy investiční gramotnosti v Česku i na Slovensku a brzy také v Polsku, účastníme se vzdělávacích či osvětových iniciativ zaměřených na osobní finance a finanční gramotnost české společnosti. Vzdělávací aktivity jsou také klíčovým obsahem pro naše sociální sítě, blogové články i podcasty.

V rámci odpovědnosti k životnímu prostředí a společnosti Portu nabízí Odpovědná portfolia, díky kterým mohou investoři zhodnocovat peníze v souladu se svým přesvědčením. Tato portfolia jsou sestavena tak, aby reflektovala naše hodnoty a závazky k udržitelnému rozvoji. Odpovědná portfolia jsou tu pro všechny, kdo chtějí investováním přispět k udržitelnější budoucnosti a zhodnocovat své peníze s ohledem na planetu a společnost, přitom bez kompromisů, co se týče výnosů.

Nejnovější články

Vaše peníze mají na víc

Budujte své bohatství s Portu. Volnou hotovost zhodnocujte s úrokem 4,1 % ročně a k tomu investujte dlouhodobě do portfolií ušitých vám na míru.

Doporučujeme

1 mld. eur Portu

Portu spravuje svým uživatelům více než miliardu eur

Po letošních pátých narozeninách, prvenství v soutěži Zlatá koruna a čerstvému titulu Fintech roku 2023 v Portu slavíme další důležitý milník, a to překročení hranice 1 miliardy eur pod správou.