Search
Close this search box.

#1 – Novinky ze světa Portu Crypto

cryptocurrencies

Vítáme vás u vůbec prvního newsletteru ze světa Portu Crypto. Než spustíme naši službu, rozhodli jsme se s vámi podělit o novinky ze světa kryptoměn a přiblížit vám službu Portu Crypto.

Vývoj kryptotrhu od začátku roku

V porovnání s turbulentím rokem 2021, zažívá trh s kryptoměnami od začátku roku relativně klidný průběh. Nejznámější kryptoměna bitcoin kolísá mezi 36 – 47 tisíci dolarů za 1 BTC, což je stále hluboko pod svým maximem z 10. listopadu 2021, kdy se bitcoin obchodoval za 69 tisíc dolarů. Třetinový propad oproti listopadovým hodnotám zaznamenal i celý trh s kryptoměnami, jehož hodnota momentálně dosahuje 2 biliony dolarů. Nedávná studie Deutsche Bank však ukazuje, že více jak polovina investorů by své pozice neprodala, ani kdyby se jejich pozice propadly o 80%, jelikož dlouhodobě věří v růst tohoto sektoru.

Wall Street počítá s přijetím kryptoměn

Dokazují to výroky generálních ředitelů největších finančních domů, kteří se shodují na tom, že se přijetí kryptoměn do globálního finančního systému nezadržitelně blíží. Z trhu je cítit, že obliba a využitelnost kryptoměn se stále zvyšuje a finanční instituce pociťují tlak od svých klientů na modernizaci svých služeb. Své výroky podtrhuje společnost BlackRock také činy, a to investicí 400 milionu dolarů do společnosti Circle, emitenta populárního stablecoinu USDC s tržní kapitalizací přes 50 miliard dolarů.

Austrálie spouští 3 nové ETF pro Bitcoin a Ether

Zatímco ve Spojených státech regulátoři spuštění spotových kryptoměnových ETF neustále odkládají, v Austrálii dostaly zelenou rovnou 3 burzovně obchodované fondy. Na australské burze CBOE s nimi bude možné obchodovat už od 27. dubna a podle předpokladů mohou přilákat investice ve výši až jedné miliardy dolarů


21Shares, největší světový vydavatel kryptoměnových ETP (burzovně obchodovaných produktů), uvede v Austrálii spotové bitcoinové a ethereové ETF, které budou kryty „fyzickými“ BTC a ETH drženými u Coinbase. Naproti tomu, bitcoinové ETF od Cosmos Asset Management nabídne nepřímou expozici na bitcoin prostřednictvím kanadského Purpose Bitcoin ETF. 


Tyto produkty umožní investorům obchodování s kryptoměnami na regulovaném trhu bez potřeby držení kryptoměn na vlastních peněženkách, což značně sníží rizika spojené s investováním do kryptoměn a otevře tuto část trhu obrovské skupině nových investorů.


Dominik Stroukal – K čemu a proč vznikly kryptoměny?

Co jsou to kryptoměny a jak se z elektronických peněz stala perspektivní investice? Hostem našeho prvního podcastu o kryptoměnách byl Dominik Stroukal…

Přejít na článek


Co jsou to kryptoměny? Vítejte ve světě digitálních peněz

Digitální peníze, investice nebo pouhá spekulace? Co jsou to kryptoměny a jak se liší od současných…

Přejít na článek


Kryptoměny nejsou jen pro spekulanty. Jak je využít a nespálit se?

Možnosti, jak se svézt na vlně krypta bez nákupů napřímo, shrnul v komentáři pro FinMag náš projektový manažer Jakub Valníček.

Přejít na článek


Nejnovější články

Vaše peníze mají na víc

Budujte své bohatství s Portu. Volnou hotovost zhodnocujte s úrokem 4,1 % ročně a k tomu investujte dlouhodobě do portfolií ušitých vám na míru.

Doporučujeme

Spoříte si na důchod?

S odchodem do důchodu stálý příjem výrazně klesne. Tím se může dramaticky snížit i vaše životní úroveň. Je tedy

Zásadní Ferrari 250

Vzhledem k tomu, že jsme začali upisovat vzácný model Ferrari 250 Coupé Pinin Farina, neuškodí připomenout si celou řadu

savings kids

Investovat dětem má smysl

Nevíte jistě, jestli má cenu dávat dětem peníze stranou? Více než dvě třetiny rodičů pro budoucnost svých dětí