Search
Close this search box.

Online investiční konference Moneyfestation

Zorientovat se ve světě financí a investic může být někdy náročné. Ať už jste začínající investor nebo máte s financemi již nějaké zkušenosti, často se můžete cítit ztraceni v nepřeberném množství možností a strategií. Jak se ve světě investic zorientovat? Jak zjistit které přístupy mohou být vhodné i pro vás? Jak efektivně dlouhodobě investovat? Pokud hledáte odpovědi na tyto otázky, online investiční konference Moneyfestation, která proběhne už 16. a 17. října, je tu právě pro vás.

Konference nabídne širokou škálu bloků zaměřených na osobní finance, diverzifikaci portfolia, alternativní investice i dlouhodobé cíle, jako je důchodové zajištění. Připojte se k nám a získejte cenné rady od odborníků z praxe.

Nejen pro začínající investory, ale i pro ty, kteří si chtějí udělat pořádek ve svých osobních financích, jsme připravili blok „Jak na osobní finance a investice?“. Tento blok, moderovaný Martinem Luňáčkem, výkonným ředitelem online investiční platformy Portu, přivítá zajímavé hosty, jako je Tadeáš Silovský, projektový manažer Portu, Matúš Kuchálik, zakladatel projektu Teorie peněz, a Marie Šimůnková, spoluzakladatelka organizace Nekrachni. Společně vám představí praktické tipy, jak lépe spravovat své finance a jak začít s investováním.

Diverzifikace jako klíč k úspěšnému investování

Jedním z nejdůležitějších konceptů, který by měl zvládnout každý pokročilý investor, je diverzifikace. Investování do různých aktiv vám pomůže minimalizovat rizika a maximalizovat potenciál výnosů. Mít peníze pouze v jednom typu investice je riskantní, ať už se jedná o akcie, nemovitosti nebo kryptoměny. Na konferenci Moneyfestation proto nebudou chybět ani témata zaměřená na alternativní investice.

Pokud vás zajímají kryptoměny, nenechte si ujít blok „Jak investovat do kryptoměn bez zbytečného rizika?“Moderátorem bude Jakub Valníček, produktový manažer služby Portu Crypto, a jeho hosty budou odborníci na kryptoměny Tomáš Kacerovský a Jakub Jedlinský. Tento blok vám poskytne praktické rady, jak se kryptoměnám věnovat, aniž byste zbytečně riskovali své finance.

Investice do nemovitostí jako alternativa

Nemovitosti jsou stále považovány za stabilní investici a mohou být výhodnou alternativou k akciovým trhům. Na konferenci Moneyfestation se dozvíte vše o tom, jak investovat do nemovitostí, a to v bloku „Jak na investice do nemovitostí“, moderovaný Vojtou Žižkou, autorem investičního podcastu a jeho hostem bude Ivana Birtová, spoluzakladatelka Realitního Shakeru.

Pokud je pro vás koupě investiční nemovitosti příliš velký krok, ale přesto chcete zařadit reality do svého portfolia, možnou cestou je investování do realitních fondů. Výhodou realitních fondů je, že umožňují investovat do nemovitostí s menšími finančními prostředky a nižší mírou rizika, než je tomu u přímé koupě nemovitosti. Tento blok bude moderovat Michaela Nováková, moderátorka se zkušenostmi z České televize, a jejím hostem bude Jan Kolb, portfolio manažer z investiční skupiny WOOD and Company.

Investiční cíle a důchodové zajištění

Jedním z nejčastějších cílů investování je zajistit si dostatečný příjem na důchod. Pokud i vy přemýšlíte o tom, jak se co nejlépe zabezpečit na stáří a zajímá vás, jak funguje současný důchodový systém, je pro vás ideální blok „Důchod v chillu“, který moderuje zakladatel Portu Radim Krejčí. Mezi jeho hosty budou významní ekonomové Dominik Stroukal a Petr Janský, kteří vám přiblíží aktuální stav důchodového systému a možnosti, jak na důchod spořit efektivně.

Mindset a odvaha ve světě investic

Svět investic není jen o dodržování určitých kroků, ale také o mindsetu, se kterým přistupujete k výzvám. O tom, jaké výzvy a překážky je třeba překonat a jak je důležité nebát se, promluví na konferenci úspěšná podnikatelka Simona Kijonková. Její příběh inspiruje nejen podnikatele, ale i investory, kteří chtějí posouvat své hranice.

Jak se zajistit během sportovní kariéry

Pro sportovní nadšence máme připravený blok „Jak se zajistit během sportovní kariéry“, který povede bývalý profesionální hokejista a současný wealth manažer společnosti WOOD and Company. Jeho hosty budou tři profesionální sportovci, kteří se podělí o své zkušenosti s finančním plánováním i s jejich dlouhodobým myšlením a udržitelností financí během a po ukončení sportovní kariéry. Připojte se k nám na online konferenci Moneyfestation a nechte se inspirovat experty, kteří vám pomohou lépe porozumět světu financí a investic!

Na co si dát po přečtení tohoto článku pozor?

  • Článek není investičním doporučením
  • Historická výnosnost není nikdy zárukou budoucích výnosů
  • Investice na kapitálových trzích jsou vždy rizikové
  • Portu negarantuje dosažení výnosů z investice na kapitálových trzích
  • Nejste si jistí, jaký rizikový profil je pro vás vhodný nebo zda je pro vás vhodné například tematické investování? Vyplňte si náš investiční dotazník a my vám poradíme.

Nejnovější články

Vaše peníze mají na víc

Budujte své bohatství s Portu. Volnou hotovost zhodnocujte s úrokem 3,85 % ročně a k tomu investujte dlouhodobě do portfolií ušitých vám na míru.

Doporučujeme

Na pivu s analytiky Portu

Na pivu s analytiky #4: Dubnový přehled

Čtvrtý díl měsíčního souhrnu z investičních parketů, financí a byznysu je tady! Analytický tým investiční platformy Portu ve složení Lukáš Raška, Marek Pokorný a Marek Malina vám budou každý měsíc přinášet shrnutí toho nejdůležitějšího. Kdo se tento měsíc nanominoval do žebříčku babrák měsíce?

Kouzlo tichého bohatství

V jednom z nedávných článků jsme představovali hnutí FIRE, jenž usiluje o finanční nezávislost v co nejnižším věku.